fbpx

Planen: Fyra nya hyresrätter i City

 

Efter fasadrenoveringen av den anrika fastigheten Stora Westmannia (Kvarteret Manfred 6) planerar nu vi på Imperia Fastigheter att utveckla kvarteret ytterligare. Planen är att upprätta fyra nya hyresrätter på innergården, där gårdshuset från 1800-talet ska rustas upp och byggas ut.

Skisserna som tagits fram omfattar två bostäder om två plan, en 3 ROK på 76 kvm och en 2 ROK på 58 kvm, i det gamla gårdshuset samt två mindre bostäder i en tillbyggnad. Till lägenheterna byggs även en ny uteplats mot gården.

För att bevara den historiska känslan kommer gårdshuset renoveras med varsamhet. I den nödvändiga fasadförändringen kommer garageportarna glasas och få nya fönster och entréer. Spröjs och fönsteromfattningar kommer sedan färgas i samma nyans som garageportarna.

Utbyggnaden, som kommer ersätta den gamla tvättstugan från 1950-talet, planeras i sin tur att byggas i ett plan. Här kommer två lägenheter om 35 kvadratmeter vardera rymmas.

Om processen går enligt plan kommer byggstarten gå av stapel den 1 maj 2021 med planerad inflyttning någon gång före årsskiftet. Grannar har under planeringsfasen haft möjlighet att lämna synpunkter på skisserna men ingen har opponerat sig. Imperia Fastigheter inväntar nu Byggnadsnämndens godkännande.

Intresseanmälan till de nya bostäderna görs direkt via Imperia Fastigheters formulär på hemsidan. Länk till anmälan.