fbpx

Verkstaden 22

 

Fakta

Våningar:
Kabel-TV: Ja
Internet: Ja
Parkering: Ja
Avstånd till city: 0 km

Adress

Legeringsgatan 4-12
721 30
Västerås

Ledigt just nu:

Kontorslokal - 1st

Övrig information

Kategori: Kontor/Vård- eller skolverksamhet
Storlek: 400-3700m²
Lokalhyra: Förhandlas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anpassning: Lokalen kan anpassas efter hyresgästens önskemål

Om objektet

Svenska Metallverkens huvudbyggnad. Många av byggnaderna i området är typiska representanter för sin tids industriarkitektur. Området har i huvudsak byggts ut i fyra etapper mellan slutet av det förra sekelskiftet och fram till mitten av 1950-talet. I Sverige finns få andra exempel på en så välbevarad och storskalig industribebyggelse, tillkommen under industrialismens genombrottsperiod i slutet av 1800-talet.

Svenska Metallverkens gamla huvudkontor uppfördes 1953 efter ritningar av Tore Blomqvist. Huvudkontoret mot Östra Ringvägen räknas till de hus som besitter stora arkitektoniska och estetiska värden, med mycket tidstypiska fasader av puts med geometriska fält i olika kulörer och de gjutna kopparornamenten i fönsterbröstningarna. I fasaderna framhölls de material företaget arbetade med, både aluminium och koppar syns i fönstren. Samma material finns också i många detaljer inomhus. Byggnaden får sägas utgöra ett typiskt exempel på 50-talets arkitektur som i Sverige ofta försågs med liknande geometriserande fasaddekor. Den invändiga trapphallen har en mycket exklusiv modernistisk inredning som även i framtiden bör bevaras i ursprungligt skick.

Omgivning
Kopparlunden är ett av Västerås mest dynamiska områden med en välbevarad industrihistorisk miljö som visar Sveriges industrihistoria. Området är ungefär 26 hektar stort och ramas in av E18 i norr, järnvägen i öster, Kopparbergsvägen/Östra Ringvägen i väster och Pilgatan i söder. Fastigheten är belägen på Kopparlundens bästa exponeringsläge längs med Östra Ringvägen.

Service
I expansiva Kopparlunden finns det god service i form av restauranger, bagerier, Sunfleets bilpooler, parkeringsmöjligheter, gym etc. Lägg därtill på att Västerås city erbjuder sitt enorma utbud av butiker, restauranger och service inom promenadavstånd.

Kommunikationer
Anslutning med bil från både Östra Ringvägen, Kopparbergsvägen, Pilgatan och E18. Avfarten från E18 leder er direkt till fastigheten och tågstation samt bussterminal ligger nära vilket gör att lokalen lämpar företag som har pendlande personal och besökare. Härifrån går regelbundna tågavgångar till Stockholm, Örebro, Eskilstuna, Uppsala, Enköping och Sala. Flygbussen tar dig till Arlanda flygplats på en timme och tjugo minuter och Skavsta flygplats ligger ungefär en timmes bilfärd bort.

 

Kontaktpersoner för objektet

Image

Max Börjesson

Fastighetsförvaltare

Tel: 079-065 50 54
max@imperiafastigheter.se