fbpx

Manfred 6 – Fastighetsförteckning

Fakta

Våningar: 5
Kabel-TV: Ja
Internet: Ja
Parkering: Ja
Avstånd till city: 0 km

Adress

Munkgatan 20B
72212
Västerås

Övrig information

Kategori: Kontor
Storlek: 233-262 m²
Lokalhyra: Förhandlas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anpassning: Lokalen kan anpassas efter hyresgästens önskemål

Om objektet

Välkommen till anrika Manfred 6, enligt vår mening Västerås vackraste fastighet. Här sitter du bekvämt i nyrenoverade lokaler med generös takhöjd och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Lokalerna och planritningen kan anpassas och byggas om vid behov och önskemål.

Omgivning
Kontorsfastigheten är belägen mitt i city med utsikt över Svartån, ett stenkast från Vasaparken och endast ett par minuters gångavstånd från tågstation och bussterminal.

Service
Flertalet butiker, caféer, restauranger och gym i närområdet. Goda parkeringsmöjligheter för bilar och cyklar. Närmaste parkeringshus ligger ett stenkast från fastigheten.

Kommunikationer
Tågstation och bussterminal finns inom gångavstånd vilket gör att lokalen lämpar företag som har pendlande personal och besökare. Härifrån går regelbundna tågavgångar till Stockholm, Örebro, Eskilstuna, Uppsala, Enköping och Sala. Flygbussen tar dig till Arlanda flygplats på en timme och tjugo minuter och Skavsta flygplats ligger ungefär en timmes bilfärd bort.

Om fastigheten

Huset Stora Westmannia byggdes under åren 1886–1888 när behovet av lokaler för offentliga inrättningar var skriande. Ett konsortium bildades på initiativ av Västmanlands läns hushållningssällskap, som köpte marken av Västerås stad på en offentlig auktion för 20 000 kr.

Den 1 oktober 1888 flyttade så de första hyresgästerna in i det då största affärs- och bostadshuset i Västerås. Hyresgästerna var bland andra Västerås Sparbank, Västmanlands läns Sparbank och stadens postkontor, samt stadens bildade överklass.

Byggnaden var det första huset i Västerås med centralvärme, koksen som försåg huset med värme lastades in via luckor i huset från nuvarande Erik Hahrs gata.

Men platsen byggnaden står på har en lång historia av social och medicinsk omvårdnad av Västerås invånare. Redan år 1345 nämns Västerås Helgeandshus (Helige andens hus) som under medeltiden var en typ av kombinerat ålderdomshem och sjukhus i kyrkans regi.

Huset Stora Westmannia ritades av Stockholmsarkitekten A.G Forsberg.

Intresseanmälan

Kontaktpersoner för objektet

Image

Max Börjesson

Fastighetsförvaltare

Tel: 079-065 50 54
max@imperiafastigheter.se